BABS Coaching

Trouwambtenaar voor 1 dag

Wat super leuk! En wat een eer! Je bent gevraagd om voor 1 dag trouwambtenaar te zijn. En ook heel spannend.

Wellicht heb je al enige ervaring in het spreken voor groepen, misschien ook helemaal niet, maar ben jij degene waarvan het bruidspaar graag ziet dat jij hun in de echt gaan verbinden. Wat een mooi compliment!

Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een mooi verhaal schrijven. Een huwelijksceremonie is nét even anders. Het is immers geen toneelstukje en ook geen kletspraatje. Er wordt een huwelijk voltrokken en dat moet volgens wettelijke voorschriften. Sommige gemeenten geven een summiere uitleg waaraan je moet voldoen, maar andere gemeenten geven niets aan. Dan moet je het eigenlijk zelf uitzoeken. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Daar ben ik voor. Je hebt die dag een hele verantwoordelijke taak en die neem je serieus, met alle liefde!

Ik heb als trouwambtenaar alle benodigde informatie verzameld om jou met een gerust hart de ceremonie te leiden. Ik ga jullie uitleggen wat moet, wat kan en hoe je dat kán doen. Mijn manier is natuurlijk niet jullie manier, maar je mag zeker gebruik maken van hoe ik het aanpak. Mijn doel is het zodat jij je eigen unieke manier vindt om hier een mooi verhaal van te maken en zelfverzekerd de ceremonie te leiden. 

Voor wie:

Deze middag is geschikt voor mensen die het huwelijk van een familielid of vriend(in) gaan voltrekken, en graag inspiratie willen voor een mooie ceremonie. 

Als je benoemt en beëdigd bent als BABS voor 1 dag dan moet je je realiseren dat het juridische gezien echt een serieuze zaak is dat conform wettelijke voorschriften moet plaatsvinden. Maar naast het officiële gedeelte wil je niets liever dan te weten komen hoe een toespraak tijdens een huwelijk in elkaar zit. Wat is de opbouw, wat zijn de do’s & dont’s. Waar moet je opletten en hoe kom je aan alle informatie die nodig is om te kunnen schrijven?

Mijn aanbod

1. Ik help jou op afstand met input. We hebben een aantal keer telefonisch contact en ik coach jou verder via mailcontact en ik kijk jouw speech na. Hier is ook inbegrepen: een vragenlijst die je aan het bruidspaar kunt geven als huiswerk voor het voorgesprek of voor jou als inspiratie voor de vragen. Het draait enkel om de tekst van de ceremonie.

De kosten hiervan zijn € 125 en zijn op aanvraag. 

2. Een middag op locatie. 

Vol met nieuwe kennis inspiratie en gouden tips ga je terug naar huis. Nadat je alle informatie van jouw bruidspaar hebt verzameld begin je met schrijven. Wanneer je de speech klaar hebt kan ik met je meekijken of je niks vergeten bent. Dus coaching na de cursus is inbegrepen.

Ik ga jullie alles vertellen over:

  • Een ceremonie goed en vlot laten verlopen
  • Voorbereiden op het voorgesprek
  • Do’s en dont’s rondom een huwelijksceremonie
  • Schrijftips voor een persoonlijke speech 
  • Wet – en regelgeving bij een wettelijk huwelijk
  • Coaching na de cursus tot na het huwelijk! 

Details:

Duur: 2,5 – 3 uur
Plek: Waddinxveen
Kosten: € 249
Maximaal 6 personen.
Je krijgt hier ook een leuke vragenlijst om jouw speech zo persoonlijk mogelijk te krijgen!

De data voor aankomend seizoen zijn: 

Zaterdag     20 januari 2024
Vrijdag         9 februari 2024
Zaterdag     9 maart 2024
Zaterdag     1 juni 2024
–andere datums volgen nog-

Wil je het liever één op één volgen of wil je op een ander moment dit doen? Dat kan. Vraag mij naar de mogelijkheden, dan pakken we de agenda erbij en gaan we aan de slag. 

Alvast 1 tip:

BEGIN OP TIJD met alles. 

De termijnen voor het aanvragen voor een BABS voor 1 dag is bij sommige gemeenten zo ongeveer 3 maanden. Je zult ook beëdigd moeten worden bij de Rechtbank bij je in de buurt en je hebt zeker 4 weken de tijd nodig met het voorgesprek om jezelf goed voor te bereiden. Reken ongeveer een voorgesprek van 4 weken van te voren en jouw eigen voorbereiding op het voorgesprek én de tijd om de speech zo te maken dat je tijd genoeg hebt om te oefenen.